Slim velgen en banden wisselen

Home  >>  nieuws  >>  Slim velgen en banden wisselen

Slim velgen en banden wisselen

On mei 24, 2013, Posted by , In nieuws, With 2 Comments

Velgen en wielen wisselenWie gebruikmaakt van winterbanden krijgt twee keer per jaar te maken met het wisselen van banden, en eventueel ook velgen / wielen. Met de volgende tips verloopt dit zonder problemen.

 1. Winterbanden worden in ons land van ongeveer eind oktober tot eind maart ingezet. In Scandinavië en de Alpenlanden is deze termijn wat langer.
 2. Noteer bij het wisselen van de wielen op welke plaats ze onder de auto zitten. In het volgende seizoen kunnen dan de voor- en achterbanden van plaats verwisseld worden voor een gelijkmatiger slijtage.
 3. Maak de velgen en banden die van de auto afkomen goed schoon met water en droog ze goed af, alvorens ze op te slaan.
 4. Controleer de banden en velgen op beschadigingen en slijtage en verwijder eventuele steentjes uit de groeven. Heb je beschadigde velgen? Zoek dan nieuwe velgen via de configurator.
 5. Als de banden om de velgen blijven zitten, moeten deze bij voorkeur liggend worden opgeborgen. Worden alleen de banden verwisseld, berg dan de andere set staand of liggend op.
 6. Bewaar banden op een donkere, droge en koele plaats, uit de buurt van bijvoorbeeld benzine of olie.
 7. Sommige garagebedrijven bieden tegen geringe vergoeding opslag van zomer- en winterbanden aan. Thuis kunnen de kostbare velgen eventueel bewaard worden in een wielzak, dan komen ze in de zomer weer stof- en schadevrij tevoorschijn. Het is ook mogelijk om zelf je banden op te slaan.

 

2 Comments so far:

 1. Ivan schreef:

  De seizoensaanpassing laat ik altijd in de garage doen en neem dan de gelegenheid te baat voor grondige banden- en velgeninspectie. Op sommige dingen kun je beter niet besparen. Ik betaal ook graag voor opslag. Thuis banden bewaren neemt veel plaats in beslag. Als je het doet: Houd ze weg van nattigheid. Bandenopslag op pallets is een goed idee.

 2. Marie de Jonge schreef:

  Bedankt voor de tips voor het wisselen van banden en velgen. Ik ga de volgende keer noteren aan welke kant mijn banden bevestigd waren. Een gelijkmatige slijtage is natuurlijk beter dan wanneer je elke keer opnieuw een band moet verwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.